Hírek

2006.10.06. 16:25

Kulturális programmal kezdődött a nagygyűlés

Kulturális programmal kezdődött a Fidesz nagygyűlése pénteken délután a budapesti Kossuth téren. A távirati iroda helyszíni levő tudósítói szerint délután négy órára több mint tízezren gyűltek össze a Parlament előtt, ahová folyamatosan érkeznek az emberek.

BAMA

A színpadot a Parlament oroszlános kapujánál állították fel. Orbán Viktor, a Fidesz elnöke a tervek szerint utolsónak szólal fel a várhatóan 18 óráig tartó rendezvényen, amelyen részt vesznek a Fidesz és a KDNP képviselői is.

Szili Katalin házelnök korábban elmondta: Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője azt kérte tőle, hogy délután öt és hat óra között nyittassa meg a főkaput, ezt azonban nem engedélyezte, mert ezt a kaput kizárólag a parlament alakuló ülésén, illetve köztársasági elnökök és miniszterelnökök előtt nyitják meg. Az MTI információi szerint a kaput a Fidesz azért akarta kinyittatni, hogy a frakciótagok azon keresztül mehessenek ki a Kossuth téri nagygyűlésre.

Orbán Viktor a párt hétfői elnöksége után jelentette be, hogy amennyiben az MSZP 72 órán belül nem meneszti a miniszterelnököt, akkor a Fidesz péntek délutánra a Kossuth térre hívja az embereket. Ide várjuk "Magyarország minden szabadságot, demokráciát és őszinteséget szerető polgárát" - mondta akkor a pártelnök.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!