Hírek

2006.10.25. 13:45

Kurt Cobain a legjobban kereső halott sztár

A Nirvana együttes 27 évesen elhunyt frontembere, Kurt Cobain lett idén a legtöbbet „kereső” halott. A Forbes magazin listáján 13 néhai híresség szerepel, akiket az elmúlt évben 247 millió dollár, vagyis 50 milliárd forint illetett volna meg.

BAMA

A lista immár hat éve készül, s most fordult elő, hogy Elvis Presley a második helyre szorult, 42 milliós keresete eltörpül a Nirvana énekesének 50 milliójához képest. Valószínű azonban, hogy Cobain nem sokáig birtokolja a Király trónját. A szomorú, meggyötört arcú néhai fiatalember ugyanis korábban soha nem kapott helyet a listán, s most csak az repítette az élre, hogy özvegye - Courtney Love – eladta a PrimeWave kiadóvállalatnak a Nirvana kiadói jogainak negyedét, s a befolyt összeg Cobaint gazdagította volna.

Kettőjüket követi a Snoopy névre keresztelt rajzfilmkutya megalkotója, Charles M. Schulz. Negyedik pedig John Lennon lett, aki 24 millió dollárral gazdagította örököseit. A lista művészei és énekesei mellett Albert Einstein is helyet kapott, az emberiség egyik legnagyobb fizikusa 20 millió dollár jogdíjra számíthatott volna, ha élne.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!