Hírek

2006.10.25. 13:45

Kurt Cobain a legjobban kereső halott sztár

A Nirvana együttes 27 évesen elhunyt frontembere, Kurt Cobain lett idén a legtöbbet „kereső” halott. A Forbes magazin listáján 13 néhai híresség szerepel, akiket az elmúlt évben 247 millió dollár, vagyis 50 milliárd forint illetett volna meg.

BAMA

A lista immár hat éve készül, s most fordult elő, hogy Elvis Presley a második helyre szorult, 42 milliós keresete eltörpül a Nirvana énekesének 50 milliójához képest. Valószínű azonban, hogy Cobain nem sokáig birtokolja a Király trónját. A szomorú, meggyötört arcú néhai fiatalember ugyanis korábban soha nem kapott helyet a listán, s most csak az repítette az élre, hogy özvegye - Courtney Love – eladta a PrimeWave kiadóvállalatnak a Nirvana kiadói jogainak negyedét, s a befolyt összeg Cobaint gazdagította volna.

Kettőjüket követi a Snoopy névre keresztelt rajzfilmkutya megalkotója, Charles M. Schulz. Negyedik pedig John Lennon lett, aki 24 millió dollárral gazdagította örököseit. A lista művészei és énekesei mellett Albert Einstein is helyet kapott, az emberiség egyik legnagyobb fizikusa 20 millió dollár jogdíjra számíthatott volna, ha élne.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!