Hírek

2007.09.11. 11:21

Bocsánatot kér az Élőlánc

Az Élőlánc Magyarországért elítéli a Kossuth téren megjelent garázda elemeket, akik rátámadtak a Parlamentből távozó országgyűlési képviselőkre

mti

Az Élőlánc Magyarországért elítéli a Kossuth téren megjelent "szélsőséges és garázda elemeket", akik rátámadtak a Parlamentből távozó országgyűlési képviselőkre az Élőlánc gyűlése után.

Mint az Élőlánc Magyarországért elnöksége közleményében írja, rendezvényük befejezése után hétfőn este garázda elemek támadtak az ország házából távozó képviselőkre. "Mélységesen fájlaljuk ezt, és vállaljuk a ránk háruló felelősséget azért, amit fellépésünk, minden igyekezetünk dacára, közvetve előidézett. Megkövetjük a képviselőket, és elítéljük a rendbontókat" - fogalmaz az elnökség.

Hétfőn délután az Élőlánc Magyarországért mozgalom a nemzeti vagyon eladása, az országgyűlési képviselők asztalán fekvő úgynevezett vagyontörvény elfogadása ellen tiltakozott a Parlament épülete előtt. A szervezők este mintegy 2-3 ezerre becsülték a tömeget.

A mozgalom gyűlése hétfő este tíz óra után véget ért, azonban a helyszínen maradt több tüntető, akik a "vesszen a kormány" és "fegyverbe!" jelszavakat skandálták.

A tüntetők a Parlamentből távozó képviselők felé köpködtek, a virágágyásból kitépték a növényeket és annak földjével próbálták megdobálni a szocialista honatyákat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!