Hírek

2007.09.13. 19:09

Fejlesztés a kistérségekben

BAMA

A kistérségekben megindult szélessávú információs infrastruktúra-hálózat fejlesztési program keretében elsőként a Somogy megyei Tabon Garamhegyi Ábel, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium államtitkára, Bujdosó Sándor, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium szakállamtitkára, Csepeli György közpolitikai igazgató és a kivitelezést végző ALBACOMP nevében Pukler Gábor vezérigazgató adta át a hálózatot Schmidt Jenő kistérségi elnöknek és Héjjas Gábornak, a hálózatot üzemeltető T-Com Lakossági Szolgáltatások Divízió vezetőjének.

A Koppányvölgye kistérség 10 települését érintő beruházás a Nemzeti Fejlesztési Terv Gazdasági Versenyképességi Operatív Programja (GVOP) keretében valósult meg. A fejlesztéseknek köszönhetően a Koppányvölgye térség majd 2000 olyan háztartása juthat szélessávú internet használathoz, ahol erre korábban nem volt lehetőség. A megépült hálózat üzemeltetője, a T-Com folyamatosan garantálja a szolgáltatást tekintettel arra, hogy a kistérséggel megkötött szerződés alapján 7 éven keresztül a fogyasztók rendelkezésére áll.

A GVOP keretében, a Magyar Telekom partnerségében fejlesztendő kistérségek a következő városok vonzáskörébe tartoznak: Tab, Kőszeg, Bicske, Mór, Pécsvárad, Mezőcsát, Ramocsaháza, Nagyhalász és Penyige.
Ezen kistérségek összesen mintegy 120 kistelepülése jut a legmodernebb szélessávú informatikai és elektronikus hírközlési szolgáltatásokhoz legkésőbb 2008 első félévében. E településeken a pályázat kiírásakor nem volt elérhető a szélessávú internet-infrastruktúra.
A fejlesztések összege kistérségenként 100-500 millió Ft között van. A beruházások finanszírozásában a Magyar Telekom is jelentős részt vállalt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!