Hírek

2007.09.25. 18:27

Gyurcsány most inkább az oktatásra koncentrálna

„Ha a kormánynak mozgásteret adnak, a ciklus második felében az oktatás lesz az első számú prioritás” – ígérte kedden a miniszterelnök egy budapesti szakmai konferencián.

Farkas Károly

Gyurcsány Ferenc szerint az oktatásban többek között fel kell számolni a szegregációt, támogatni kell a pedagógusokat és az intézményeket. „A diákokat nem a tehetségük, hanem társadalmi hátterük alapján differenciálják. Ahhoz, hogy ez megváltozzon, nem elég pusztán törvényi szinten szabályozni a kérdést, és nem is kizárólag a pénztől függ a siker” – jelentette ki Gyurcsány Ferenc, aki szerint nagy baj lesz, ha az alacsony fizetések miatt fiatalok elkerülik a pedagógusi pályát.

Ágh Péter, a Fidesz országgyűlési képviselője erre reagálva azt mondta, hogy miközben a kormányfő arról beszél: baj lesz, ha a tanárok nem kapnak elég megbecsülést, baj lesz, ha elkerülik a fiatalok a pedagógusi pályát, aközben, a kormány intézkedéseinek köszönhetően, 8.223 pedagógus veszítette el állását. A fideszes politikus szerint elkerüli a miniszterelnök figyelmét az, hogy az általa is idézett OECD-jelentés szerint Magyarországon a legnehezebb azon családok helyzete, akik gyermeküket felsőoktatási intézménybe kívánják járatni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!