Hírek

2007.09.14. 17:09

Hamenei: Busht egyszer elítélik

Irán vallási és politikai vezetője szerint George Bush amerikai elnököt egy napon még felelősségre vonják iraki "bűnei" miatt.

BAMA

Szajed Ali Hamenei ajatollah erről a muzulmán böjti hónap, a ramadán első pénteki imáján beszélt. Hamenei azt hangoztatta: mélységes meggyőződése, hogy Bush elnököt és más amerikai vezetőket egy napon még elítéli egy független nemzetközi bíróság.
A túlnyomó többségében síita felekezetű iszlám köztársaság vallási vezetője szerint az amerikaiaknak számot kell majd adniuk többek között arról, hogy miért nem fejezik be az Iránnal határos - szintén síita többségű - Irak megszállását.

Az amerikai vezetőket mindezért felelősségre kell vonni, az Egyesült Államok pedig nem térhet ki a saját felelőssége elől. A helyzet ugyanis nem marad örökké ilyen, mint ma, és egy napon éppen úgy megálljt parancsolnak majd az amerikai vezetőknek - írja a Magyar Távirati Iroda -, ahogyan Hitlerrel, Szaddám Huszein iraki exdiktátorral vagy más, európai vezetőkkel is történt - fejtegette Hamenei.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!