Hírek

2007.09.06. 16:23

Hamis Osama verte át az ausztrál rendőröket

Bolondot csinált a The Chaser televíziós műsor az ausztrál rendőrökből, miután egy hamis autókonvojjal furikáztak a szinte teljesen lezárt Sydneyben egy Osama bin Laden utánzattal. A fiaskó azért is különösen ciki, mert a városban tartják az ázsiai és csendes-óceáni országok (APEC) csúcstalálkozóját, s az egyik vendég George Bush.

BAMA

Az ausztrál rendőrök minden eddiginél szigorúbb biztonsági előírásokat léptettek életbe a városban, az esetleges terrorista merényletek elkerülése végett. Az utcákra rekord létszámú rendőrt is vezényeltek, ugyanis 21 nemzet csúcsvezetői érkeznek a városba. Ennek ellenére a mókamesterek háromautós konvoja két felvezető motorossal mindenféle igazolás nélkül két ellenőrzőponton is áthaladt, sőt, az egyik kocsiban egy Osama bin Laden hasonmás ült összetéveszthetetlen szakállal és ruházattal. A furikázás végül a Bush elnök lakhelyéül szolgáló Intercontinental szállodánál ért véget, amikor feltűnt, hogy az imposztorok az autóikon található kanadai zászlók ellenére nem tartozhatnak az észak-amerikai ország követségéhez. A tréfa kiagyalója elmondta, azért pont kanadai delegációnak adták ki magukat, mert erről az országról hihető volt, hogy kisebb konvojjal, akár három autóval közlekedik.

A 11 fős különítményt és a The Chaser forgatócsoportját őrizetbe vették a lóvá tett rendőrök, a vád, hogy igazolás nélkül tartózkodtak tiltott területen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!