Hírek

2007.09.17. 16:06

Hazatért az afgán misszió második váltása

Szekeres Imre "Békefenntartásért Szolgálati Jelet" adományozott a teljes második váltásnak és az ISAF afganisztáni missziójában részt vett katonáknak.

mti

"Szövetségeseink azt tartják, hogy a magyar honvédség kezdeményező, inspiráló hatással van a környező országok missziós  szerepvállalására. Ez az ösztönző hatás a második váltás idején teljesedett ki, Horvátországból, Bulgáriából és Szlovákiából összesen kilenc katona csatlakozott a magyar tartományi újjáépítési csoporthoz" - mondta a honvédelmi miniszter.

A közel 200 fős kontingens fele a 25. Klapka György Lövészdandár katonáiból került ki, akiket a megújuló magyar honvédség egyik legfontosabb, legerősebb támaszának nevezett a miniszter, s megjegyezte, hogy a nemzetközi feladatokban továbbra is számítanak a dandár katonáira. A második váltás oktatási, egészségügyi és infrastrukturális  fejlesztéseket látott el Baghlan tartományban. Iskolákat, kórházakat, utakat újíttattak fel a helyi vállalkozókkal közreműködve, kiemelkedő munkájuk volt a nagymecset tetőszerkezetének megjavíttatása.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!