Hírek

2007.09.20. 14:20

Istent perelné egy amerikai szenátor

„Halál, pusztítás és terror” – ezen cselekedetei miatt perelné be az Istent egy szenátor, aki már vizsgálja az amerikai jogrendszert, hogy benyújthassa keresetét a Mindenható ellen. A nebraskai Ernie Chambers ezen kívül jogi lépéseket tesz annak megelőzésére is, hogy a jövőben az Úr a maga misztikus útját járja.

BAMA

[caption id="" align="alignleft" width="120"] Ernie W. Chamber szenátor
[/caption]A szenátor az akarja bizonyítani, hogy az Egyesült Államokban bárki bárkit beperelhet. „Lehet, hogy az emberek komolytalannak tartanak, de nagyon komoly kérdéseket feszegetek”, mondta el a szenátor. Chambers szerint a Bibliában maga az Úr is elismeri, hogy ő maga „katasztrófákat okoz, amelyek eredménye földlakók millióinak elpusztítása és megfélemlítése”. Ilyen szerencsétlenségek például az árvizek, földrengések, hurrikánok és tornádók, pusztító aszályok és éhínségek, népírtó háborúk, járványok és hasonlók. A politikus elmondta, az értesítést hiába próbálták kézbesíteni az alperesnek, pedig azt kiabálta: „gyere elő, gyere elő, bárhol is vagy!” Véleménye szerint a pert akár Nebraskában is le lehet folytatni, mert az alperes mindenhol jelen van, s tudnia kell az ellene indított eljárásról.

A szenátor egyébként azért döntött a per mellett, mert feldühítette egy másik ügy. Egy szexuális zaklatási perben ugyanis a bíró megtiltotta hogy a tárgyalásain az „erőszak” és az "áldozat" szavakat. Chambers szerint a bíró itt megsértette a szólás szabadságát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!