Hírek

2007.09.10. 06:31

Megkerült az elveszett város?

Apolló legendás városára bukkant Dennis Price, a Wessex Archeology elismert szakértője. Ehhez semmi mást nem tett, csak követte egy i.e. 4. századi görög felfedező, Pütheász útleírását.

BAMA

Pütheászt tudományos felfedezés hajtotta, el akart jutni a világ végére, így kalandozásai során eljutott Angliába, - amit ő nevezett először Britanniának - Skandináviába, és valószínűleg még Izlandra is. Útjai során csillagászati megfigyeléseket végzett, nem túlzás Kolumbuszhoz hasonlítani teljesítményét.

Az Apolló néven ismert elveszett várost sokan keresték már, de most Price azt gondolja, hogy Pütheász leírásait alapul véve a város igenis létezett, és az angliai Stonehenge közelében állhatott. Az útleírás pontos tanulmányozásában még az Exteri Egyetem nyelvészei is a segítségére voltak. Price szerint a mitikus város a híres kőkörtől mintegy másfél kilométerre állhatott. A korábbi ásatások eredményei vaskori település nyomát tárták fel, bár Stonehenge-dzsel egyidős neolitikus és bronzkori maradványok is előkerültek. Elképzelhető tehát, hogy az egykori település lakói készítették a legendás négyezer éves kőegyüttest.

Apolló legendás városára bukkant Dennis Price, a Wessex Archeology elismert szakértője. Ehhez semmi mást nem tett, csak követte egy i.e. 4. századi görög felfedező, Pütheász útleírását. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!