Hírek

2007.09.17. 15:45

Nem jelent adóemelést a kis adók összevonása

A pénzügyminiszter garanciát vállalt arra, hogy a kisadók összevonásával létrejövő új adó nem jár majd adóemeléssel, közölte hétfőn Gyurcsány Ferenc miniszterelnök miután megbeszélést folytatott a"Megállapodást a jövőnkért" című kiáltvány aláíróival.

N. M.

A kormányfő elmondta: azok számára, akik eddig mentesültek a kisebb adók fizetése alól, olyan támogatási formákat javasolnak, amelyeken legalább annyit nyernek, mint amennyit fizetniük kell majd. Terveik szerint az állami bevételeket havonta auditálni fogják, és a többletet visszaadják a gazdaságnak.
A megbeszéléseken a pártfinanszírozás ügye is szóba került. A miniszterelnök szerint a magyar politikai rendszernek el kell fogadnia, hogy a versengő pártok működése mennyibe kerül, azt átláthatóan, korrekten kell biztosítani.

A "Megállapodást a jövőnkért" című kiáltványt tavaly áprilisban 16 gazdasági érdekképviselet - köztük több Magyarországon működő vegyes kamara, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - írta alá, amelyekhez később újabb 7 szervezet csatlakozott. A kiáltvány aláírói négy kulcskérdésben jelezték együttműködési szándékukat: a felelős és fenntartható gazdaságpolitika, az államháztartási reform, a szolgáltató egészségügy és a versenyképességet növelő adóreform ügyében.
A kiáltvány aláíróinak képviseletében Varga István, a Magyarországi Brit Kereskedelmi Kamara elnöke elmondta: a résztvevők a tisztességes üzletmenet, tisztességes üzletpolitika mellett kötelezték el magukat. Ezt pedig másoktól is elvárják, és aki ezt megpróbálja Magyarországon keresztülvinni, akár keresztülverni, azt támogatják. "Támogatjuk, hogy Magyarországon szabálykövetés uralkodjon" - hangsúlyozta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!