Hírek

2007.09.06. 15:09

Sok pénzzel tartozik nekem, de nyomtalanul eltűnt vele

Olvasónk kölcsön adott több százezer forintot. Az illető nem fizette vissza a pénzt határidőre, és az ügy bíróságra került. A végrehajtó nem tudott intézkedni,mert az adós felszívódott.

Rados Virág

Kellemetlen. De ha a kedves olvasó hozzá akar jutni a pénzéhez, nincs más választása, mint hogy minden lehetséges módon segítse a végrehajtó munkáját. Ezt a Magyar György és Társai Ügyvédi Iroda tanácsolta. Ő is keresheti az adóst, magánakciókkal kiderítheti, hol tartózkodik, illetve dolgozik. A hivatalos szerveknél szintén érdeklődhet, mint ahogy tette ezt az APEH-nél. (Más kérdés, hogy ott eddig nem jutott eredményre, mert a nyilvántartásból semmi nem derült ki.)

Nagyobb összegű tartozásnál érdemes magánnyomozót vagy ügyvédet fogadni. Ezt általában azok teszik, akiknek adósai több millióval lógnak. Hiszen gyakran előfordul, hogy magánszemélyek vagy cégek eltűnnek a kölcsönpénzzel. A behajtással foglalkozó vállalkozások felkutatják adataikat, és utánuk nyúlnak. Ám az ilyen megbízást többnyire akkora összegért teljesítik, amennyiért egy 100 ezer forintos adósság miatt hoppon maradt embernek már nem éri meg. A fenti cégek ugyanis több százezer forintért dolgoznak egy-egy ügyön.

Egy esetben persze lehet, hogy megéri így is: ha annak, akinek tartoznak, elvi kérdés, hogy meglegyen a pénz.

A hölgynek van még egy lehetősége: megpróbálhatja eladni az adósságot. Elképzelhető, hogy valaki fél- vagy negyed áron megveszi, és később behajtja a teljes összeget.

Legjobb azonban, ha személyesen segítjük a hivatalos végrehajtót. Telefonálhatunk különböző intézményeknek, fel is kereshetjük őket, érdeklődhetünk. Nincs kizárva, hogy megtaláljuk az adóst, bár az esetek többségében csak futunk a pénzünk után.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!