Hírek

2007.09.11. 18:20

Szociális ügyekben nincs közös hang

BAMA

A parlament tegnapi ülésén napirend előtt Lezsák Sándor (Fidesz) felolvasta a Nagycsaládosok Országos Egyesületének petícióját, melyben többek között azt írják:  tiltakoznak amiatt, hogy az eddigi felelőtlen gazdálkodás miatt ma aránytalanul sok teher hárul a gyermekes családokra.

Nem volt egyetértés szociális ügyekben. A szociális tárgyú törvények módosításáról szóló törvényjavaslat azt biztosítja, hogy a gondozásra, ápolásra szorulók a korábbinál jobban hozzájussanak a szociális szolgáltatásokhoz” – mondta Csizmár Gábor, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára. Az előterjesztés visszavonására szólította fel a kormányt Mátrai Márta Fidesz-képviselő, mondván ezek kizárólag a konvergenciaprogram teljesítését célozzák.

A foglalkoztatói nyugdíjról szóló törvényjavaslat is az országgyűlés elé került. Ez a forma a nyugdíjrendszer új eleme lesz, bevezetésével olyan önkéntes nyugdíjcélú megtakarításra lesz  lehetőség, amelynek középpontjában a foglalkoztatói  kötelezettségvállalás áll, azaz a cég alkalmazottai után havi  befizetéseket teljesít.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!