Hírek

2007.09.11. 14:59

Tovább gyűrűzik a Semjén-botrány

Az SZDSZ álláspontja szerint Semjén Zsolt kijelentése velejéig aljas, a KDNP elnöke ellenben kikéri magának, hogy antiszemitának nevezték és perel

fk

Horn Gábor szerint Semjén Zsolt a KDNP elnöke szerint pártja és az SZDSZ között a legnagyobb ellentét a "drogliberalizáció, a melegházasság kérdése, az extrém szekták problémája, az eutanázia kérdésében van" - állította az SZDSZ ügyvivője, szerkesztőségünknek eljuttatott közleményében. Horn Gábor szerint ez nem igaz, a legnagyobb ellentét közöttük a gyűlölködő antiszemitizmus megítélésében feszül.

"Amikor Semjén Zsolt bejelenti, hogy most izraelita honfitársainkhoz szól, amikor a nyilas gúnyrajzokról újjáéleszti a karikírozott Schwarz bácsit és Weisz nénit, olyan aljas dolgot művel, melyet egyetlen európai kereszténydemokrata párt sem tűrne el politikusától."

Mit is mondott Semjén Zsolt?

A KDNP vezetője hétfőn az SZDSZ-hez fordulva azt mondta: a drogliberalizáció, a melegházasság, az extrém szekták és az eutanázia kérdését velejéig aljas dolog kapcsolatba hozni a zsidósággal. Sőt - folytatta - ezek szöges ellentétei a mózesi törvénynek, a Tórának, és az autentikus rabbinikus hagyománynak.

Semjén Zsolt felszólalása végén Scheiber Sándor egykori főrabbit idézte, akit nagy tudósnak, igaz embernek és jó magyarnak nevezett. Szerinte ő azt mondta, hogy "az örökkévaló mentse meg a magyar zsidóságot attól a mentalitástól, amelyet az jellemez, hogy ha van konjunktúra, akkor van pajesz, ha pedig nincs konjunktúra, akkor nincs pajesz". Semjén mindennek a megfontolását kérte izraelita honfitársainktól és minden jó szándékú magyar embertől.

Horn Gábor állásfoglalásában szégyennek nevezte, hogy ez a beszéd a Parlament falai között hangzott el, és véleménye szerint még nagyobb szégyen, hogy ennek tapsolnak ma magukat konzervatívnak és kereszténydemokratáknak nevező képviselők.

Semjén Zsolt, a KDNP elnöke jó hírnév megsértése miatt pert indít egy újságíró ellen, aki antiszemitának bélyegezte egy hétfői televíziós műsorban - jelentette be Halász Zsuzsa, a kereszténydemokraták szóvivője.

Semjén Zsolt hétfői napirend előtti felszólalását tudatosan félremagyarázták és félreértelmezték kormánypárti képviselők és a sajtó nyilvánossága is, a koalícióhoz közel álló médiumok pedig meg is bélyegezték a KDNP elnökét. Mivel a KDNP ezek után nem számíthat arra, hogy érveit, álláspontját torzítatlanul adja vissza a magyar sajtó, ezért nem látnak más kiutat, a továbbiakban minden esetben bírósághoz fordulnak, ha képviselőiket méltánytalan, megalapozatlan vád éri.

Semjén Zsolt felszólalása végén Scheiber Sándor egykori főrabbit idézte, akit nagy tudósnak, igaz embernek és jó magyarnak nevezett. Szerinte ő azt mondta, hogy "az örökkévaló mentse meg a magyar zsidóságot attól a mentalitástól, amelyet az jellemez, hogy ha van konjunktúra, akkor van pajesz, ha pedig nincs konjunktúra, akkor nincs pajesz". Semjén mindennek a megfontolását kérte izraelita honfitársainktól és minden jó szándékú magyar embertől. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!