Hírek

2008.01.17. 10:24

Ha fizetnek, tovább versenyezhetnek

A Magyar Atlétikai Szövetség fegyelmi bizottsága úgy döntött, Annus Adrián és Fazekas Róbert július 15-ig versenyezhet

as

A Magyar Atlétikai Szövetség fegyelmi bizottsága úgy döntött, Annus Adrián és Fazekas Róbert július 15-ig versenyezhet, addig kell törleszteniük tartozásukat.

A Gyuláról indult kalapácsvető Annus és a diszkoszvető Fazekas versenyzői jogát október végén függesztette fel a MASZ — mivel nem fizették meg a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnál fennálló tartozásukat
—, s fegyelmi eljárást indított ellenük.

Borsos Csaba, a MASZ fegyelmi bizottságának elnöke szerdán arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a két nehézatléta július 15-ig haladékot kapott.
Amennyiben addig nem fizetnek, legalább egyéves versenyzési tilalomra számíthatnak.

A két atléta tartozása miatt a MOB novemberben tájékoztatta a NOB-ot, hogy a MASZ vezetését nem akkreditálja a pekingi ötkarikás játékokra. Majd november 28-án a MOB úgy döntött, hogy a magyar sport nemzetközi megbecsülésének megőrzése érdekében kifizeti a két versenyző tartozását. Ez az összeg a NOB november 20-án kelt levele szerint 23 600 svájci frank (3,6 millió forint) volt. A két atléta azután indított — és vesztett — pert a nemzetközi Sportdöntőbíróságnál (CAS) a NOB ellen, hogy a NOB doppingvétség miatt megfosztotta őket athéni aranyérmüktől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!