Hírek

2008.04.05. 15:22

Az SZDSZ végleg kiszált

Támogatja az SZDSZ országos tanácsa a koalíciós szakítást a Hír Televízió információi szerint. Úgy tudjuk: a testület döntött a rendkívüli küldöttgyűlés áprilisi összehívásáról is.

BAMA

A küldöttgyűlésen szentesítik majd véglegesen a közös kormányzás felmondását az MSZP-vel, valamint összehívnak egy újabb küldöttgyűlést, amelynek a rendkívüli tisztújítás lenne a feladata. Utóbbira azért van szükség, mert egy évvel ezelőtt csalással lett az SZDSZ elnöke Kóka János. Illetve a sorozatos visszaélések miatt más választott párttestületek legitimitása is megkérdőjeleződött.

Az országos tanács ülése Kóka János beszédével kezdődött, majd vita következett. Erről egyelőre nem szivárogtak ki hírek. Horn Gábor ügyvivő az Infórádióban ugyanakkor azzal indokolta a kormányválságot, hogy a szocialisták megrémültek a népszerűségvesztéstől. Horn egyetértett Tölgyessy Péter elemzésével, amely szerint a kisebbségi kormányzás lassú agónia.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!