Hírek

2008.04.11. 10:35

Flashmob flashbom hátán

Újabb tiltakozást szervez ma a Hollán Ernő utcai jegyirodánál Polgár Tamás, a Tomcat néven ismert blogger. Az akcióra válaszul az SZDSZ is ellentüntetést szervez. A Független Hírügynökség értesülései szerint az államfő is felkeresi ma az újlipótvárosi jegyirodát.

BAMA

A Népszabadság úgy tudja, tiltakozó villámgyülekezőt (flashmobot) tartanak az UFi "nemzeti konzervatív" lap szerkesztői is, ők Tomcat "magyarellenessége" miatt demostrálnak a blogger boltja előtt. A miniszterelnök is részt vesz ma a szélsőségesekkel szembeni demonstráción, és arra kéri a parlamenti pártok elnökeit, hogy személyes jelenlétükkel is támogassák az újfasisztákkal szembeni civil kezdeményezést, és ítéljék el egyértelműen a szélsőjobboldali eszméket valló és hirdető szervezeteket és személyeket. Gyurcsány Ferenc annak kapcsán írt levelet a parlamenti pártelnököknek, hogy mára tiltakozást szervez a XIII. kerületi Broadway jegyirodánál Polgár Tamás, a Tomcat néven ismert blogger, de az akcióra válaszul az SZDSZ ellentüntetést szervez.

Tomcat felhívásához csatlakozott a Jobbik, a Magyar Gárda és több más szervezet is. Az SZDSZ-es Szabadai Viktor mellett egy magánszemély is ellentüntetés megtartására nyújtott be kérelmet a rendőrséghez. A pártok kerületi képviselői (a Fidesz és az MSZP képviselőivel egyetemben) megerősítik korábbi álláspontjukat, amely elítéli a félelemkeltést és az agressziót. A rendőrség a mai demonstrációk résztvevőit teljesen elválasztja majd egymástól, a két tábor között lezárt utcaszakasz lesz. A Független Hírügynökség úgy tudja, Sólyom László államfő is felkeresi ma az újlipótvárosi jegyirodát, hogy a helyszínen tájékozódjék a kialakult helyzetről.

Tiltakozó villámgyülekezőt (flashmobot) tartanak az UFi (Utolsó Figyelmeztetés) című, időközben átalakult "nemzeti konzervatív" lap szerkesztői is, ők a szintén flashmobok szervezéséről elhíresült Polgár Tamás Teréz körúti boltja elé várják azokat, akiket felháborít a "magyarellenes" diszkrimináció - írja a Népszabadság. Tomcat magyarellenesnek nyilvánítását az UFi szerkesztői arra alapozzák, hogy a lap szerkesztői tavaly nyáron pólókat rendeltek a blogger boltjából, de a kért termékhez nem jutottak hozzá, továbbá állításuk szerint az üzletben lekezelően bántak velük. A napilap közlése szerint az UFi szerkesztői azért szervezik a flashmobot, mert állítások szerint most "megvilágosodtak": mint jelzik, Tomcat és csapata kétségkívül azért nem szolgálta ki őket, "mert MAGYAROK vagyunk".

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!