Hírek

2008.04.15. 14:39

Hét és fél év a gyilkos bajai nőnek

Egy féltékenység miatt kialakult veszekedést követően disznóölő késsel halálosan megsebesítette tanyaszomszédját az a bajai nő, akit kedden emberölés miatt jogerősen hét és fél év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla.

BAMA

Az ítélet szerint a rendszeresen alkoholt fogyasztó, negyvennyolc esztendős vádlott még 2006 januárjában élettársával felkereste a későbbi sértettet, egy közelükben lakó nőt, s italozni kezdtek. Kora délután a férfi elment bort venni, majd az ivászatot a vádlott tanyáján folytatták. Itt szóba került, hogy férfinak talán korábban viszonya volt a sértettel. Emiatt a vádlott és élettársa között veszekedés robbant ki, s férfi elhatározta, elköltözik a tanyáról. A férfi elment a fiához segítséget kérni a költözéshez, s amikor visszatért, a veszekedés kiújult. A vádlott a vita során egyre inkább a sértett ellen fordult, veszekedtek, dulakodtak. A sértett hátat fordított a vádlottnak, aki felkapott egy disznóölő kést, és ezzel hátba szúrta a sértettet.

A szúrás következtében a sértett öt percen belül meghalt, életét a szakszerű orvosi beavatkozás sem tudta volna megmenteni. A kést a vádlott húzta ki a sértett hátából, majd a közeli tanyára szaladt, hogy segítséget kérjen. A cselekmény idején a sértett vérében 4,07, a vádlott vérében 2,74 ezrelékes alkoholkoncentráció volt.

A vádlott az eljárás során mindvégig tagadta bűnösségét, azt állította, hogy a sértett beleesett a késbe, így baleset áldozata lett.
MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!