Hírek

2008.04.09. 12:36

Jövő pénteken már egész napra lebénulhat a főváros

Egész napos sztrájkot terveznek a BKV szakszervezetei jövő hét péntekre. A vállalat értetlenül áll a bejelentés előtt.

B. V.

„A fél napos sztrájk után halvány ígéretet sem kaptunk a változásra, ezért az egész napos sztrájkkal kívánunk elég nyomatékot adni követeléseinknek” – jelentette ki Nemes Gábor lapunk érdeklődésére. A sztrájkbizottság szóvivője a tegnapi sikertelen egyeztetések után elmondta, céljuk továbbra is az, hogy garanciát kapjanak a közlekedési vállalat anyagi helyzetének javítására, és hogy átdolgozva visszavonassák a járatritkítás menetrendjét.

A BKV azért nem érti az újabb sztrájkot, mert szerintük a társaság a korábbi tárgyalások során is számos engedményt tett. BKV Zrt. közleményében azt írta: a szakszervezeti vezetők azonban mindezeket figyelmen kívül hagyták, a konkrét lépések megtételére pedig nem hagytak időt. A teljesíthetetlen követelések inkább azt mutatják, hogy a szakszervezetek célja az erőfitogtatás, és nem a közös megoldás keresése – olvasható ugyanitt. Az egyeztető tárgyalások holnap folytatódnak.

B. V. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!