Hírek

2008.04.20. 07:00

Kabalafésű nélkül is világbajnok lett

Ötven éve rendeznek világbajnokságot fodrászok számára Chicagóban. A versenyekre kétévente kerül sor, és először lett magyar fodrász, Arató Krisztián világbajnok.

Fábos Erika

[caption id="" align="alignleft" width="250"] Arató Krisztián hónapokig tervezi a frizurákat - fotó: Darnay Katalin
[/caption]Arató Krisztián női full fashion kategóriában nyerte meg a fodrászok legrangosabb nemzetközi versenyét. Ez a kategória arról híres, hogy a modell ruhájának, sminkjének és frizurájának harmóniában kell lenni egymással és a legújabb divattal is. A 37 éves budapesti fodrász ráadásul úgy nyerte meg ezt a kategóriát, hogy a divatról egészen különös véleménye van. „Nem hiszek a trendekben, az ugyanolyan dolgokban, és úgy gondolom, hogy amit sok ember hord, az már nem lehet divat" – mondta Arató Krisztián. „A divat szerintem az egyediség, amivel valaki egyéni lehet." Az a frizura is ilyen volt, amit Arató Krisztián a világbajnokságon készített el. A fehér különböző árnyalataival játszott és a fodrászatban most nagyon divatos egyenes vonalakat, lágyabb, hullámos formákkal igyekezett ötvözni. Jól sikerült, az eredmény ugyanis a magyar fodrászok első aranyérme lett. Akik a szakmához értenek, nem is lepődtek meg ezen. Arató Krisztián ugyanis a Magyar Fodrász Bajnokság összes kategóriáját megnyerte a tavaly ősszel. Minden jól indult tehát, aztán rosszul folytatódott. Indulás előtt pár nappal komolyan ledöntötte lábáról az influenza, Amerikában elveszítette a kabalafésűt, amit 15 éve használt, majd kiderült, hogy abban a versenyszámban amiben indul, nincs magyar a zsűriben. Mégis happy enddel zárult a történet.

„Nagyon szeretek versenyezni, de számomra nem a nyeremény a fontos" – mondta Arató Krisztián. „A verseny előtt hónapokig tervezgetem, hogy milyen frizurát szeretnék csinálni, aztán egyszercsak kialakul egy kép. A legfontosabb, hogy a versenyen tökéletesen olyat készítsek, amilyet elképzeltem. Sok kedvenc frizurám van. Amit a világbajnokságon csináltam, azzal is elégedett voltam. Persze kimondhatatlanul jó érzés, hogy nyertem is vele. Az újdonsült világbajnok mégsem mondja azt, hogy ő a legjobb magyar fodrász. Azt vallja ugyanis, hogy még a tanulóitól is gyakran tanul. Az aranyérmét sem forintokra vagy népszerűségre szeretné váltani. A vendégköre már így is akkora, hogy egy hónapra előre kell bejelentkezni hozzá. Inkább úgy tekint a világbajnoki címre mint egy tanúsítványra, ami komoly dolgokra jogosíthatja.

„A magyar fodrászok jól képzett szakemberek és mindig a világ élvonalába tartoztak. Azt viszont hiányolom, hogy nem kapnak elég lehetőséget a fiatal fodrászok és nincs elég szponzor sem. Azért szeretnék dolgozni, hogy ez változzon és iskolaalapításon is töröm a fejem." Addig pedig amíg az iskola létrejön marad a megszállott gyakorlás. Nap mint nap, a vendégek között, akiknek a dicsérete sokszor felér egy aranyéremmel. Persze, szerénység ide vagy oda, Arató Krisztián szemei előtt azért már a következő világbajnokság lebeg. A kedvenc városában, Párizsban rendezik, két év múlva.

Névjegy:

Arató Krisztián

Budapest, 1971. augusztus 20.

1988-ban szerzett fodrász képesítést

1985-1988 között Ress Károlynál, majd Pappas Vaszilnál töltötte tanulóéveit.

2003 óta fodrászmester.

2007-ben minden kategóriában megnyerte a Magyar Fodrász Bajnokságot.

2008. HairWorld 2008 Chicago – női full fashion kategóriában 1. helyezést ért el, így Magyarország első fodrász világbajnoka lett. Sipos Zita sminkes és a divattervező Aradi Kata közreműködésével.

Szabadidejében legszívesebben a barátai körében tölti az idejét, hobbija a crossmotorozás.

Budapest, 1971. augusztus 20.

1988-ban szerzett fodrász képesítést

1985-1988 között Ress Károlynál, majd Pappas Vaszilnál töltötte tanulóéveit.

2003 óta fodrászmester.

2007-ben minden kategóriában megnyerte a Magyar Fodrász Bajnokságot.

2008. HairWorld 2008 Chicago – női full fashion kategóriában 1. helyezést ért el, így Magyarország első fodrász világbajnoka lett. Sipos Zita sminkes és a divattervező Aradi Kata közreműködésével.

Szabadidejében legszívesebben a barátai körében tölti az idejét, hobbija a crossmotorozás. Arató Krisztián hónapokig tervezi a frizurákat - fotó: Darnay Katalin -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!