Hírek

2008.04.11. 15:39

Sztárok a drogozás ellen

A hírnév és tehetség sok mindenre használható. Az ENSZ 10 éves összefoglaló jelentésében aggodalmát fejezi ki, miszerint a sztárok világszerte ösztönzik a drogozást, ezzel szemben a hatóságok túl elnézőek.

BAMA

Magyarországon azonban soha nem látott összefogás tapasztalható a hírességek részéről a drogellenesség témájában. Az ország legnagyobb drogellenes programsorozata mellett olyan személyek állnak, mint pl. Gálvölgyi János, Geszti Péter, Dr. Schmitt Pál, Török Ottó, Erdei-Madár Zsolt; de a kezdeményezés mellett a fiatalok által kedvelt zenészek is állást foglaltak, mint Gáspár Laci, Caramel, a Zanzibár, a Crystal, vagy az Irigy Hónaljmirigy frontembere, Sipos Péter. Az idén 7. alkalommal megrendezésre kerülő Drogmentes Magyarországért Maraton aktivistái 42 nap alatt, 2100 km lefutásával és 310 település érintésével hívják fel a figyelmet a drogok veszélyeire. A korábbi években eddig 425 iskola képviseletében 38000 fiatal csaknem 60000 km-t teljesített, és 30 ezren fogadtak esküt a drogmentes élet mellett.
 
A szervezők felhívják a figyelmet arra, hogy a hírességek állásfoglalása rendkívül fontos, hiszen a gyerekek életét nagymértékben alakítják a példaképek. Odafigyelnek viselkedésükre, átveszik szokásaikat, öltözködési hóbortjaikat. Ez a drogfogyasztásra is igaz lehet. Ezért állítják maguk mellé immáron 7 éve az olimpiai bajnokokat, vezető tisztségviselőket, közéleti-, és TV-s személyiségeket. A 7. Drogmentes Magyarországért Maraton 2008. április 12-én hírességek, sportolók és iskolák részvételével indul a Duna Plaza előtti területről. A 10.30 kor kezdődő programon fellép többek között Pflum Orsi, Gáspár Laci, Sipos Péter és Beleznay Endre, majd Nick Árpád guiness rekorder mutatványa kápráztatja el a gyerekeket.  A startpisztoly 12.30-kor dördül el és a 15 fős csapat a gyerekek és sportolók kíséretében elindul 42 napos, országos futására a drogmentesség jegyében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!