Hírek

2008.05.01. 16:17

Újra hörpölhetik a tejet az állatkert látogatói

Az újdonságok éve 2008 a budapesti állatkertben. Az első hónapokban nyílt meg az Újvilági Ízeltlábú Bemutató, valamint a Vízparti Élet Házában kialakított terem.

R. V.

Az újdonságok éve 2008 a budapesti állatkertben. Az első hónapokban nyílt meg az Újvilági Ízeltlábú Bemutató, valamint a Vízparti Élet Házában kialakított terem. Itt trópusi kétéltűeket mutatnak be. Ötven év után először medúzák, öt év után először tatuk érkeztek Budapestre. Jött egy komodói sárkány is, írtuk meg korábban. Május végén átadják a Szavanna-komplexumot, a nyár első felére a Nagyszikla új kifutóit is benépesítik állatokkal.

Megnyíltak a Nagyszikla sétányai. Az 1912-ben épült, 34 méter magas műsziklán eredetileg is voltak sétautak, ezeket azonban a műszaki állapot romlása miatt évtizedekkel ezelőtt lezárták. A második világháború óta először mehetnek fel a látogatók ezekre az ösvényekre, gyönyörködve az onnan nyíló panorámában.

A Nagyszikla létesítményeinek benépesítése természetesen most még folyik. Az elkövetkező hetekben majmok, medvék, ázsiai vadkutyák és több más állat is érkezik erre a területre. Beszoktatásuk után lesz még egy hivatalos megnyitó – mondta el Hanga Zoltán szóvivő. Minthogy azonban a sziklasétányok megnyitásának most sincs akadálya, az Állatkert vezetése úgy döntött, hogy ezeket a sétautakat már most megnyitja a nagyközönség előtt.

Még egy régi-új létesítménynek örülhet az állatketbe szívesen kiránduló közönség. Május elsejétől ismét működik a Nagyszikla oldalában található Tejcsarnok. Az 1912-ben emelt épület célja eredetileg az volt, hogy a tejfogyasztást, az egészéges táplálkozást népszerűsítse. Az épületet a második világháború után más célokra használták, később pedig le is bontották. A Nagyszikla felújításának részeként azonban visszaépítették az egykori Tejcsarnokot, ahol május első napjától ismét falatozó fogadja a megéhező nézelődőket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!