Hírek

2008.06.07. 19:52

Cseh győzelem a nyitányon

Sverkos góljával 1:0-ra nyert a cseh válogatott az Eb-nyitányon a házigazda Svájc ellen.

BAMA

A társrendező svájci labdarúgó-válogatott az Európa-bajnokság nyitómeccsén egy góllal kikapott Csehországtól az A csoportban.A találkozó egyetlen gólját a csereként pályára lépő Vaclav Sverkos szerezte a 71. percben. A mérkőzés előtt rendezték meg a 13 perces ünnepélyes megnyitót.

Kiegyenlített küzdelmet hozott az első félidő, a többet támadó svájciak hagyták ki a veszélyesebb helyzeteket. A játékrész végén egy ütközés után a hazaiak elvesztették csapatkapitányukat és vezéregyéniségüket, a térdsérülést szenvedő Alexander Freit.  

A második játékrészt aktívabban kezdték a svájciak, az első tíz percben a csehek a felezővonalat sem lépték át. A folytatásban is Strellerék irányították a játékot, a csehek kidolgozott akcióból nem tudtak helyzetet kialakítani, a kapu közelében elvégzett szabadrúgásaik pedig nem jelentettek veszélyt. Mégis megszerezték a vezetést a 71. percben Sverkos révén, aki az első igazi cseh helyzetből azonnal gólt lőtt. Az utolsó negyed órában fölénybe kerültek a hazaiak, akik azonban csak a felső kapufát találták el és rendkívül balszerencsés vereséget szenvedtek.

Csehország-Svájc 1-0 (0-0)
Bázel, 40 000 néző.
Gól: Sverkos (71.).
Sárga lap: Magnin (59.), Vonlanthen (76.), Barnetta (95.).

Csehország: Petr Cech - Zdenek Grygera, Tomas Ujfalusi, David Rozehnal, Marek Jankulovski - Jaroslav Plasil, Jan Polak, David Jarolim (Radoslav Kovac, 87.), Tomas Galasek, Libor Sionko (Stanislav Vlcek, 84.) - Jan Koller (Vaclav Sverkos, 57.) 
Svájc: Diego Benaglio - Stephan Lichtsteiner (Johan Vonlanthen, 75.), Patrick Müller, Philippe Senderos Ludovic Magnin - Tranquillo Barnetta, Gökhan Inler, Gelson Fernandes, Valon Behrami (Eren Derdiyok, 84.) - Alexander Frei (Hakan Yakin, a szünetben), Marco Streller

Ezek is érdekelhetik