Hírek

2008.06.29. 03:58

Nyílt titok volt a korrupció

„Több mint nyolc éve tudtak a korrupt parkolóőrökről a Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft.-nél” – mondta a cég felügyelőbizottságának elnöke.

V. M.

Horváth Gyula egy kereskedelmi tévének nyilatkozva elismerte: tudták, hogy „néha retorzió is volt”, de a botrányról a sajtóból értesültek. A csatornának több parkolóőr nyilatkozott, és azt állították, hogy havonta mintegy 3-400 ezer forintot kerestek, összesen pedig több százmillió forintot adtak tovább. Mint mondták, parkolási díj helyett fix díjat szedtek mintegy ezer autóstól és ebből feletteseiknek is juttattak.
Bánsághi Tamás (MSZP), a résztulajdonos IX. kerületi önkormányzat alpolgármestere „egészséges” megújulási folyamatnak nevezte, hogy az ügy kitudódott és tisztázódik.

Mint mondta, az önkormányzat is tudott a vesztegetésekről, amit jeleztek is a cég vezetésének. „Erősíteni kell a belső ellenőrzést” – nyilatkozta az alpolgármester. A parkolóőrök azt állították: „maffiaszerűen” működik a vesztegetési rendszer és halálosan megfenyegették őket, amiért a nyilvánossághoz fordultak. A Budapesti Rendőr-főkapitányság vesztegetés megalapozott gyanúja miatt elrendelte a nyomozást a parkolóőrök zsebrebírságolási ügyében.

Ezek is érdekelhetik