Hírek

2009.01.23. 09:04

A lengyeleknél három év múlva már euró lehet

A lengyel szuverén devizaadós-besorolással megegyező, "A mínusz" osztályzatot adta meg a készülő, egymilliárd eurós, ötéves lengyel eurokötvényre csütörtökön a Fitch Ratings

BAMA

A lengyel szuverén devizaadós-besorolással megegyező, "A mínusz" osztályzatot adta meg a készülő, egymilliárd eurós, ötéves lengyel eurokötvényre csütörtökön a Fitch Ratings, amely szerint Lengyelország három év múlva az euróövezet tagja lehet.

A legnagyobb európai hitelminősítő a kötvény besorolásához fűzött elemzésében azt írta: a lengyel gazdaság "elég jól viseli" a külső gazdasági és pénzügyi környezet romlását. Ez az ország viszonylag erős bankrendszerének, sokoldalú gazdaságának, valamint a hiteles pénzügypolitikának és árfolyamrendszernek köszönhető, amelyek alátámasztják a makrogazdasági stabilitást, a középtávú növekedési kilátásokat és a konvergenciát az EU átlagos jövedelmi szintjéhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!