Hírek

2009.01.30. 13:55

Lendvaiban reménykedik a Fidesz

A Fidesz súlyos megszorító csomagnak tartja a miniszterelnök által bejelentett lépéseket, és bízik abban, hogy a szocialista frakció nem fogja majd megszavazni ezeket

BAMA

A Fidesz súlyos megszorító csomagnak tartja a miniszterelnök által bejelentett lépéseket, és bízik abban, hogy a szocialista frakció nem fogja majd megszavazni ezeket - mondta Navracsics Tibor, az ellenzéki párt frakcióvezetője pénteki sajtótájékoztatóján. Ez nem ezermilliárd forintos adóátrendezés, hanem súlyos megszorító csomag - hangsúlyozta Navracsics Tibor.

Mint mondta, az áfa-emelés a szegényeket sújtja majd, és az ingatlanadó bevezetése is súlyos szociális következményekkel járna, hiszen sokaknak egyetlen vagyona a háza vagy a lakása. Ráadásul azok, akik ingatlanukat devizahitelből vették meg, azok kétszeresen is sújtva lesznek: nemcsak az adó, hanem a törlesztőrészletek emelkedése miatt is.

Navracsics Tibor úgy vélte: "borítékolható", hogy a családi pótlék bruttósítása a terhek növekedésével jár majd, ugyanakkor a miniszterelnök legutóbbi nyilatkozatából az is kiderül, hogy nem járna mindenkinek alanyi jogon a juttatás.

A Fidesz frakcióvezetője hangsúlyozta: abban bíznak, hogy a szocialista frakció nem fogja megszavazni ezeket a megszorító intézkedéseket.

Felidézte, hogy Lendvai Ildikó, az MSZP frakcióvezetője 2005-ben még azt mondta, "törjön le a keze", ha megszavaz olyan intézkedést, amely befagyasztja a mindenkinek és a szegényebbeknek járó támogatásokat.

"Abban bízunk, hogy Lendvai Ildikó még mindig tartja ezt az ígéretét, és frakcióvezetőként az  MSZP-frakcióval is betartatja majd" - tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!