Hírek

2010.04.08. 12:30

Kivonul a magyar piacról a Credigen Bank

A Credigen Bank a mai nappal befejezi értékesítés tevékenységét Magyarországon – erősítette meg az Index értesülését a bank kommunikációs igazgatója. A bank jelentős piaci szereplő a személyi hitelek és áruhitelek területén. A továbbiakban csak a kinnlévőségeik behajtását végzik el, ezt követően teljesen kivonulnak az országból.

Index

Befejezi hazai tevékenységét a személyi- és áruhitelek egyik meghatározó piaci szereplője, a Credigen Bank. A mai naptól kizárólag a kinnlévőségeik behajtását végzik - számol be az index.hu

A lap szerint a megbízott vezérigazgató a korábbi pénzügyi igazgató, Deák Katalin lett. Az eddigi vezérigazgatót, a 2008 márciusában kinevezett Fekete Csabát azonnal hatállyal felmentették. Mindezt a dolgozóknak a tulajdonost képviselő felügyelőbizottsági tag jelentette be ma reggel. A bank munkatársai jelentős elbocsátásokra számítanak.

A Credigen Bank száz százalékos tulajdona a Franciaországban és Európa több országában piacvezető Sofinco S.A-nak. Pénzügyi hátterét, szakmai támogatását a közel 60 éves múlttal rendelkező anyavállalata biztosítja. A Sofinco a nemzetközi piacon folyamatosan fejlődik, jelenleg 20 országban van jelen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!