Hírek

2010.04.13. 11:37

Piros pont az LMP-nek

Példaértékű lépést tett az LMP: lemondott egy, eredetileg a párt színeiben indult, ám menetközben kilépett képviselőjelöltre adott voksokból elnyerhető töredékszavazatokról.

Világgazdaság Online

A Lehet Más a Politika (LMP) néhány napja egy internetes hírportálon találkozott azzal a váddal, hogy Faith Balázs, a párt egyik egyéni képviselőjelöltje annak ellenére nyert pénzt roma származású egyetemisták számára kiírt pályázaton, hogy valójában nem roma. Az LMP etikai bizottsága azonnal vizsgálatot indított az ügyben - áll az LMP által a Világgazdaság Online-hoz eljuttatott közleménye.

A választásról részletesebben itt olvashat!

Az LMP választási kommentárja!

A vizsgálat megállapította, hogy a Faith Balázs által igénybe vett állami támogatás vélhetően nem felelt meg a pályázat céljainak. Ezt követően az LMP országos választmánya megindította a Faith Balázs elleni fegyelmi eljárást, aki ezt nem várta meg, hanem 2010. április 11-én 24 órai hatállyal kilépett a pártból. Bár morális értelemben az LMP nem tekinti a saját jelöltjének Faith Balázst, jogi értelemben már nem volt lehetőség a visszaléptetésére, ezért az országos választmány azzal kéréssel fordul az Országos Választási Bizottsághoz, hogy a Faith Balázsra leadott töredékszavazatokat ne vegyék figyelembe az LMP-nek járó parlamenti mandátumok megállapítása során. A Lehet Más a Politika minden esetben hasonlóan fog eljárni, ha bármelyik tagja megszegi a párt etikai szabályait vagy a törvényeket - vetíti előre a jövőt az LMP.

Világgazdaság Online -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!