Hírek

2011.03.21. 09:12

Nem lesz több álláshalmozó politikus

Hamarosan kezdeményezik az országgyűlési képviselők jogállásáról szóló törvény módosítását, így 2014-től összeférhetetlenné válhat a polgármesteri és a parlamenti képviselői tisztség - írja a hétfői Magyar Nemzet Gulyás Gergely fideszes politikus kijelentése alapján.

MTI

Az országgyűlési képviselő, az alkotmányszövegező bizottság tagja egy miskolci beszélgetésen azt is hozzátette: nincs még végleges döntés az ügyben, de várhatóan a kétharmados többséget igénylő módosítással helyreállítják majd az 1990-1994 közötti állapotokat. Szerinte ezt a lépést különösen indokolja az Országgyűlés 200 főre tervezett csökkentése - írja a lap.

Ugyanakkor a lap szerint hangsúlyozta azt is: valamilyen formában - például az önkormányzati törvény idei módosítása kapcsán - ha nem is vétójog, de legalább konzultációs jog formájában továbbra is biztosítani kell a beleszólás lehetőségét az önkormányzatok számára.

MTI -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!