Hírek

2011.07.24. 10:19

Hollywood felfedezte Itáliát

Egyre népesebb az Olaszországban birtokot vásárló hollywoodi sztárok tábora. George Lucas rendező egy teljes kolostort épített át magának Umbriában.

MTI

 Ötszáz éve ugyanazok a falak övezik a kapucinus szerzetesek egykori rendházát, ugyanazok az évszázados ciprusfák és olajfák sorakoznak körülötte: az umbriai Passignano sul Trasimeno kisvárosában úgy tűnik, semmi sem töri meg a hagyományt. Az is csak most derült ki, hogy George Lucas már két éve itt él - írta a La Repubblica. 

A Csillagok háborúja filmsorozat atyja tízmillió euróért újította fel a rendházat és a hozzá tartozó birtokot. A vetítőteremmel és medencével bővített épületből azonban semmi sem látszik a kapucinusok változatlanul hagyott kőfalán kívülről. 

Amióta kiderült, hogy Lucas a Perugia közeli kisvárosban tölti a nyarat, a környéket megszállták a paparazzik. A Lucas szomszédságában levő kisváros hatezer lakója azonban hallgat. Pedig a La Repubblica úgy értesült, az utóbbi hétvégét Steven Spielberg, Robert De Niro, Francis Ford Coppola és Ron Howard is Lucas birtokán töltötte. 

"Nem szokásunk kíváncsiskodni és tiszteljük Lucas magánéletét. Nekünk dicsőség, hogy Passignanót választotta és munkát is ad nekünk. Cserébe diszkréciót követel" - nyilatkozták a városka lakosai. 

A polgármester szerint hozzá vannak szokva a hírességekhez: Hans Cristian Andersen is Passignanóban írta A rút kiskacsa című meséjét. A napilap emlékeztetett arra, hogy a Comói-tónál vásárolt villát George Clooney amerikai filmszínész, és a toszkán Figline Valdarnóban telepedett le a popénekes Sting.    

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!