Hírek

2012.03.31. 15:17

Mesterházy maradt az MSZP elnöke

Újabb két évre Mesterházy Attilát választotta a szocialista párt elnökévé az MSZP tisztújító kongresszusa szombaton.

MTI

A tisztséget 2010 óta betöltő politikus újraválasztását a 373 érvényesen szavazó küldött csaknem 70 százaléka támogatta. Mesterházy Attila 258, kihívója, Szanyi Tibor 115 szavazatot kapott.

Mesterházy Attila szerint amíg két éve sokan azt mondták, hogy az MSZP eltűnik a süllyesztőben, az utóbbi hónapokban a párt támogatottsága elmozdult a mélypontról, és kiderült, azoknak van igazuk, akik szerint a szocialisták nélkül nem lehetséges a kormányváltás 2014-ben.

 Az MSZP szombaton újraválasztott elnöke a párt kongresszusán elmondott beszédében hangsúlyozta, "az MSZP ma már nem ugyanaz a párt, mint két éve volt". Az új elnökségnek a következő években úgy kell dolgoznia, hogy 2014 tavaszán az ország többsége mondja azt: "újra MSZP!" - jelentette ki.

Mesterházy Attila szerint egyre többeknek számít, ki lesz a szocialisták kormányfőjelöltje, de úgy gondolja, ezt a kérdést még nem kell megválaszolniuk. "Erős párt, erős program, erős szövetség és erős jelölt, ez a helyes sorrend" - mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!