Hírek

2012.08.09. 13:16

11 millióért sms-ezett

Az Egyesült Államokban idén is összemérhették tudásokat a legfürgébb ujjú fiatalok a mobiltelefonos üzenetírási triatlonbajnokságon.

LiveInfo

A New York-i Times Square-n megrendezett szerdai döntőben a tavalyi győztes, Austin Wierschke bizonyult ismét a legjobbnak a 11 fős mezőnyből. Az ifjú tehetség 50 ezer dollárral, vagyis 11 millió forinttal gazdagodott.

Ezért a jutalomért azonban keményen meg kellett küzdeni a háromfordulós versenyben: az elsőben bekötött szemmel, a másodikban hátra tett kézzel kellett szöveget írni, míg a harmadikban nehezítés nélkül pötyöghették készülékeikbe a szöveget a versenyzők. A gyorsaság mellett a pontosság és a helyesírás is számított.

A 17 éves Wierschke nyolc menet után diadalmaskodott. Mint mondta, nyereményét félreteszi későbbi tanulmányai fedezésére. A kétszeres bajnok elárulta sikere titkát is: a fiatalember szerint abnormálisan fürge hüvelykujjainak köszönheti újabb bajnoki címét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!