Hírek

2013.06.08. 07:25

A fővárosban emelkedett legtöbbet a vízszint az elmúlt órákban

Az elmúlt négy órában Budapesten 13 centiméterrel emelkedett a Duna vízszintje, az Országos Műszaki Irányító Törzs (OMIT) közleménye szerint szombaton hajnalban 4 órakor 841 centimétert mértek, a tetőzést hétfő hajnalra várják 885 centiméterrel.

MTI

Nagybajcsnál csak 1 centimétert emelkedett a szint, a Győr-Moson-Sopron megyei településen szombat hajnalra várják a tetőzést 910 centiméteren.

Az OMIT közleménye szerint szombaton hajnalban Komáromnál 836 centiméter, Esztergomnál 788 centiméter, Nagymarosnál 711 centiméter magas volt a vízszint.

A védekezésben önkéntes tűzoltók is részt vesznek, Dobson Tibor, a Magyar Tűzoltó Szövetség (MTSZ) elnöke az MTI-nek elmondta, hogy összesen mintegy 3,5 ezren. Az árvíz által nem veszélyeztetett megyékből a Duna menti településekre csoportosították át az önkénteseket, akik hétvégén biztosan részt vesznek a védekezésben, de valószínűleg tovább is maradnak, ha szükség lesz a munkájukra - tette hozzá.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!