eger

2017.08.23. 21:25

Habis László is kipróbálta a pneumatikus vakondot

Kiállítással emlékezik meg az egri pneumatika gyártás félévszázados történetéről az Aventics Hungary Kft az Agria Parkban. 

V. M.

Habis László is kipróbálta a pneumatikus vakondot Fotó: Huszár Márk

A Pneumatika 50 elnevezésű jubileumi tárlat szerdai megnyitóján Habis László polgármester úgy fogalmazott: a modern kori ipar erős bástyája a hevesi megyeszékhely, az itteni pneumatika gyártás pedig a világ élvonalába tartozik. Szavai szerint az itt, e területen dolgozók jelentősen hozzájárulnak ehhez. Megemlítette: bízik abban, hogy a fiatalok szívesen dolgoznának a cégnél, jó egzisztenciát kialakítva ezzel maguknak.

Gödri István, az Aventics Hungary Kft. ügyvezető igazgatója kiemelte: örömükre szolgál, hogy az elmúlt 50 évben elkötelezett emberek foglalkoztak a pneumatikagyártással Egerben, mert így itt megmaradhatott az iparág. Beszédében felidézte a kezdeteket, amikor e technológia szinte még ismeretlen volt hazánkban.

– Ez a kiállítás egyfajta köszönetnyilvánítás mindazoknak, akik időt, energiát nem sajnálva értéket teremtettek, egy értékes iparágat alapítottak és működtetnek ma is itt Egerben – mondta.

Habis László is kipróbálta a pneumatikus vakondot Fotó: Huszár Márk

A tárlat, amelyen virtuálisan egy pneumobilt, azaz léghajtásos autót is kipróbálhatnak az érdeklődők, október végéig tekinthető meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!