eger

2018.01.08. 19:51

Megemlékezés a megyeszékhelyen: 110 éve született Wass Albert

Hamarosan költözik az emlékmű.

Berecz R.

Wass Albertre emlékeztek a megyeszékhelyen Fotó: Huszár Márk

Wass Albertre emlékeztek az egri Gárdonyi Géza Gimnázium előtt felállított emlékkőnél hétfőn, az író születésének 110. évfordulóján. Szíki Károly köszöntőjében arról szólt, bár fogyatkozó létszámban, de évek óta megemlékeznek az íróról, s fontosnak tartják, hogy a diákokat is megszólítsák.

Wass Albert Kör vezetője sajnálatát fejezte ki ugyanakkor, hogy hamarosan más helyet kell keresniük az emlékműnek, hiszen jelenlegi helyén – egy tervezett tereprendezés miatt – nem maradhat, más helyet kell keresniük az alkotásnak. Egyelőre csak annyit tudnak, el kell vinniük onnan, de nem az iskola akaratából.

Az egyesület vezetője reményét fejezte ki, hogy az író nem merül feledésbe, ezért pályázatot indítanak, hogy a fiatalok még inkább megismerjék alkotásait. Hozzátette, az iskolákat értesítik felhívásukról, a tanulók feladata pedig egy Wass Albert-mű elemzése lesz, majd ezt kell eljuttatniuk az egyesületnek.

Wass Albertre emlékeztek a megyeszékhelyen Fotó: Huszár Márk

Az emlékkő megkoszorúzása előtt előbb a magyar, majd székely himnuszt énekelték el a megjelentek, valamint versekkel emlékeztek meg az íróról.

 

Címkék#egér

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!