Nyaralóknak

2017.07.23. 07:31

Vasárnap országszerte lehetnek esőzések

A napsütés mellett – elsősorban az ország északi, északkeleti felén - erőteljes gomolyfelhő-képződésből zápor, zivatar várható, akár jégeső, felhőszakadás is kialakulhat. A déli megyékben kisebb a csapadék valószínűsége. Szélerősödés csak zivatar környezetében valószínű.

A felhőszakadás veszélye miatt Baranya, Csongrád és Békés megye kivételével az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki vasárnapra az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ). Emellett Budapestre és Pest, továbbá Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Vas, Veszprém és Zala megyére a heves zivatar miatt is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Ennek ellenére nem enyhül a hőség. A legalacsonyabb hőmérséklet 16-22, a legmagasabb hőmérséklet 30-36 fok között várható. Az ország nagyobbik, délkeleti felén 25, 26 fok körüli, főként a Tiszántúlon és a Dél-Alföldön 27 fok feletti középhőmérséklet várható. A tartós hőség veszélye miatt Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megyére másodfokú, Budapestre és Pest, valamint Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Heves, Komárom-Esztergom, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Veszprém és Zala megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki vasárnapra a meteorológiai szolgálat.

 

Nyaralóknak és nyaralni indulóknak:

A Balaton vize 26,6, a Fertő-tóé 24,7, a Szelidi-tóé és a Lupa-tavaké 26,6, a Velencei-tóé 25,7 és a Tisza-tóé 24,6 fokos.

A Duna hőmérséklete Komáromnál 22,4, Esztergomnál 19,8, Budapestnél és Dunaújvárosnál 23,6, Bajánál és Mohácsnál 24,6 fok.

A Tiszán mérhető hőmérsékletek: Tiszabecs 23,2, Tokaj 24,5, Szolnok 22,6, Szeged 25,9 fok.

Az Adria vizének hőmérséklete Dubrovniknál 25, Pulánál 24, Splitnél pedig 26 fok. A tengerpart időjárása forró lesz, a hőmérséklet 32-37 fok között alakul, mérsékelt felhőzet csak az Isztrián fordul elő.

Címkék#időjárás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!