Kitüntetés

2018.05.11. 10:45

Káel Csaba a francia Becsületrend lovagja lett

A Müpa vezérigazgatója Éric Fournier budapesti francia nagykövettől csütörtökön este vette át az elismerést.

A film- és operarendező a francia-magyar kulturális kapcsolatok fejlesztéséért, a kulturális diplomácia területén intézményvezetőként és alkotóként elért eredményeiért, a területen végzett kiemelkedő tevékenységéért, elkötelezett munkájáért kapta meg a francia állam legmagasabb kitüntetését – közölte a Müpa pénteken az MTI-vel.

Éric Fournier hangsúlyozta, hogy Káel Csaba a Müpa vezérigazgatójaként és a Budapesti Tavaszi Fesztivált szervező operatív testület elnökeként rengeteget tett a két ország közti kulturális diplomáciai kapcsolat fejlődéséért. Többek között olyan francia művészek nagy sikerű magyarországi bemutatkozását tette lehetővé, mint Jean-Yves Thibaudet, az Orchestre des Champs-Elysées, Natalie Dessay vagy a Müpába a 2018/19-es évadban visszatérő Philippe Jaroussky.

Magyarországon a francia kultúra megismertetésében és népszerűsítésében fontos mérföldkő volt Müpa és a Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) közös kezdeményezésére életre hívott és 2016-ban Franciaországot a fókuszba állító Európai Hidak fesztivál is.

Káel Csabát a közelmúltban a magyar állam is kitüntette: március 15-én a Magyar Érdemrend középkeresztje polgári tagozata kitüntetést kapta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában