Kék hírek, bulvár

2008.06.15. 12:21

A csapatmunka hívei az Egerben ténykedő zsebtolvajok

Jól tegye el a pénztárcáját, figyelmeztetett jószándékúan az egyik eladó Egerben, a piacon. Aztán azt is hozzátette: ismét felbukkantak az arcról szinte már ismerős zsebtolvajok.

N. Z.

Nem múlik el nap, hogy valaki ne a fizetéskor szembesüljön azzal, sehol nincs az otthonról elhozott pénztárcája. Utóbb az is kiderült, hogy a zsebesek nemcsak a csarnokban működnek eredményesen. Kihasználják a tömött autóbuszokat, ahol menet közben „véletlenül” nekitántorodhatnak áldozatuknak. Kedvenc vadászterületüket képezik a zsúfolt üzletek is, ahol kihasználhatják, hogy a kiszemeltjük éberségét eltereli az árucikkek vizsgálgatása.

Kocsis Irén Mária, r. alezredes, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályvezetője arra figyelmeztet, hogy a tárcákat véletlenül se hordjuk nyitott táskában, kosárban, hátizsákban, a nadrág farzsebében. Tilos a bankkártyát a kódjával együtt tárolni, mert a tolvaj meg sem áll a bankautomatáig. Aki áldozattá vált, próbálja meg a bankjánál azonnal letiltatni a készpénzfelvételt. Jellemző a zsebesekre, hogy csapatban dolgoznak. Az egyikük elemeli a zsákmányt, s már passzolja is tovább. Így, ha észrevesszük, s megmarkoljuk csuklóját, csak néz ránk, ártatlan szemekkel.

Ezek is érdekelhetik