Kék hírek, bulvár

2009.09.04. 19:14

Bajnai látogatásakor a lőport a kormányőrség szúrta ki

Régi lőpor miatt nyomoz a rendőrség a Mátra Múzeumban. Az ügyre a kormányfő látogatásakor derült fény.

HEOL

Rendőrök vizsgálják, hogy szabályszerűen tárolják-e a vadászati eszközöket a gyöngyösi Mátra Múzeumban. A nyomozás a múlt heti miniszterelnöki látogatás előtti rutinellenőrzés kapcsán indult. A megyei rendőrség sajtóügyeletese, Gálné Molnár Melinda őrnagy tájékoztatása szerint augusztus 29-én, Bajnai Gordon miniszterelnök látogatása előtt vizsgálta át az intézmény épületeit a Köztársasági Őrezred.

Az előírásszerű biztonsági ellenőrzés kapcsán derült fény arra, hogy szabálytalanul tárolnak a múzeumban egyes lőeszközöket. Mint ismeretes, a gyöngyösi múzeum jelentős vadászattörténeti gyűjteményt őriz, vadászfegyverekkel és egyéb eszközökkel együtt. A hír hallatán megkerestük dr. Fűköh Levente múzeumigazgatót is, aki azt mondta: a vadászattörténeti anyag átvizsgálása során egy, a harmincas évekből származó lőporcsomag szúrt szemet a szakértőknek.

Az ominózus anyag nem volt kiállítva, s a – szintén átnézett – vadászfegyverekről is bebizonyosodott, hogy szabályosan, hatástalanítva tárolják őket. A Gyöngyösi Rendőrkapitányság fegyverrel, illetve lőszerrel való visszaélés alapos gyanújával nyomozást indított ismeretlen tettes ellen. A lefoglalt anyagokat szakértő bevonásával vizsgálják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!