Kék hírek, bulvár

2010.10.12. 18:25

Őrizetbe vette a rendőrség a LEADER-ügy gyanúsítottjait

Információink szerint a rendőrség őrizetbe vette Kotroczó Istvánt, az észak-hevesi LEADER-egyesület elnökét.

HEOL

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya a jelentős vagyoni kárt okozó hűtlen kezelés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntető eljárás során kedden gyanúsítottként hallgatott ki két férfit és egy nőt. Mindhármójukat bűnügyi őrizetbe vették, és indítványozták az előzetes letartóztatásuk elrendelését – erősítette meg információnkat Soltész Bálint, a rendőrség sajtószóvivője.

Más forrásból megtudtuk, hogy az érintettek: Kotroczó István, az észak-hevesi LEADER-egyesület elnöke, P. Gábor vállalkozó és H. Judit, a munkaszervezet helyettes vezetője.
Mint már megírtuk, „Hűtlen kezelés és bűnszövetség?” címmel tett fel kérdést a vidékfejlesztési miniszternek a Parlamentben Horváth László, fideszes országgyűlési képviselő. Szerinte bűnszövetségben elkövetett hűtlen kezelés, csalás, okirat-hamisítás, gazdasági előny jogosulatlan szerzése bűncselekmények elkövetésének gyanúja merült fel az említett LEADER-egyesület közpénzkifizetéseivel kapcsolatosan.

Az egyesület által 2009 augusztusában benyújtott kifizetési kérelem teljesítését a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) már felfüggesztette, mert az ellenőrzések számos szabálytalanságot tártak fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!