Kék hírek, bulvár

2010.12.29. 11:58

Lecsaptak az aranyra az idegenek

Csak egy szívességet kértek az ismeretlenek az idős asszonytól, ám a pénzével és ékszereivel távoztak.

HEOL

Üzenetet szerettek volna hagyni valakinek, éppen ezért papírt és tollat kértek a gyöngyösi idős asszony lakásába becsengetők. A két idegen tegnap, nem sokkal dél előtt kereste fel a nőt, s kérték, hogy engedje be őket az otthonába. A hölgy ennek eleget is tett, ám később bánhatta a segítőkészségét. Az idegenek ugyanis valahogy elterelték a figyelmét, s 70 ezer forintjával, s a kezük ügyébe kerülő aranyékszereivel távoztak - ismertette a bűncselekmény részleteit Kocsis Irén Mária r. alezredes, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

Az alezredes újfent felhívta a figyelmet a trükkös tolvajok jelentette veszélyre. Az elkövetők a főként idős sértettek jóhiszeműségére, segítőkészségére alapoznak, ezt használják ki. Egy egyszerű szívességgel (telefonálni szeretnének, vizet kérnek), vagy valamilyen történettel (az egyik szolgáltató munkatársai, eladnak vagy vesznek valamit, adományt gyűjtenek, pénzt váltanak) elérik, hogy kapun, ajtón belülre kerüljenek, ahol aztán lecsapnak a zsákmányra.

Éppen ezért fontos, hogy senkit ne engedjünk be az otthonunkba, ha mindenképpen vásárolni, segíteni szeretnénk, tegyük azt a kapun, ajtón kívül. Kérjük meg a szomszédot, rokont, hogy jöjjenek át, ne maradjunk egyedül az idegenekkel. A veszélyről értesítsük a környezetünkben élő idős embereket is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!