Kék hírek, bulvár

2011.04.18. 17:40

Hűtlen kezelés gyanúja: fókuszban az egri színház

Hűtlen kezelés bűntettének gyanúja miatt indított eljárást a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság az egri Gárdonyi Géza Színházról készült belső ellenőrzési jelentés alapján.

HEOL


A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságának Gazdaságvédelmi Osztálya írásban tájékoztatta a Heves Megyei Önkormányzat főjegyzőjét: hűtlen kezelés bűntettének gyanúja miatt hivatalból eljárást indítottak az egri színházról készült belső ellenőrzési jelentés alapján.

Ismeretes: a színházban lezajlott belső ellenőrzés tapasztalatairól március elején tárgyalt a megyei közgyűlés eseti, az előző ciklus tisztázatlan ügyeivel foglalkozó vizsgálóbizottsága. Ezt követően került fel a belső ellenőrzési jelentés teljes terjedelmében a www.hevesmegye.hu honlapra, a bizottsági ülés valamennyi egyéb dokumentumával együtt.

A rendőrségtől érkezett levél szerint a Heves Megyei Önkormányzat honlapján olvasható, s a Heves Megyei Önkormányzat Belső Ellenőrzési Osztálya által készített ellenőrzési jelentésből az tűnik ki, hogy „2009.04.01. és 2010.09.30. között az egri Gárdonyi Géza Színház működése, gazdálkodása során nem tartották be a számviteli törvény, a belső normák, valamint más jogszabályok előírásait. A gazdálkodásban olyan elemek jelentek meg, melyek a vagyonkezelési kötelezettség megszegésének gyanúját vetik fel.” A fentiek alapján a gazdaságvédelmi osztály hűtlen kezelés bűntett gyanúja miatt 2011. április 8-án feljelentés-kiegészítést rendelt el.

A rendőrség már a héten megkezdi az ügyben érintettek kihallgatását. Egyúttal bekértek mindennemű, az ellenőrzés során keletkezett iratanyagot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!