Kék hírek, bulvár

2012.03.12. 05:01

Vetkőző fiúkat kaptak az ünnepelt nők

A 75 éves tanárnő szerint a „házassági mozdulatokat” illett volna mellőzni.

Juhász Marianna

Egy privát partin talán senki nem lepődött volna meg azon, ha műsor gyanánt két csinos fiú kezd el zenére vetkőzni a színpadon. Ám egy önkormányzati – feltehetően közpénzen szervezett – rendezvényen ugyanez a show-műsor már nem biztos, hogy olyan tetszetős. Gyöngyössolymoson is meglehetősen vegyes érzelmekkel fogadták azt a chippendale-showt, amit a település polgármestere rendelt a helybeli hölgyeknek a nemzetközi nőnap alkalmából.

– Lehetséges, hogy a falu vezetője csupán egy jó poénnak gondolta, hogy meztelen fiúkkal lepi meg az önkormányzat női dolgozóit, ám mindezzel valójában azt is a tudomásunkra hozta, hogy mit is gondol rólunk, szerinte mire van szükségünk. Ez pedig azért igencsak megalázó mindenkire nézve, legyen az nyugdíjas pedagógus, vagy aktív dolgozó – fogalmazta meg véleményét az a neve elhallgatását kérő helybéli, aki részt vett ezen az „ünnepségen”.

A produkció végére minden ruha lekerült a táncosokról, annak ellenére, hogy a nézők egy idő után már arra kérték őket, hogy ne folytassák a vetkőzést. Hírlik, két hölgy is felkerült a színpadra - bár nem akarták - akik a show-műsor részeként azt a feladatot kapták, hogy fogják meg a fiúk fenekét és nyúljanak be a táncosok tangájába. A nők között van, aki úgy véli, hogy a történtek kimerítik akár a munkahelyi szexuális zaklatás fogalmát is.

A 75 esztendős Molnár Lászlóné ezzel szemben úgy véli: valójában nem a rossz szándék vezérelte a polgármestert, aki a nyugdíjas tanárnő véleménye szerint eredetileg talán nem is azt kérte a férfiaktól, hogy vetkőzzenek, csupán azt, hogy szolidan táncoljanak.

– Biológia szakos tanár voltam és eléggé felvilágosult vagyok, de én is azt gondolom, hogy a fiúk tánca inkább egy night klubba való, nőnapra bizony erős volt. Hivatásomnál fogva magam úgy néztem a táncosokra, mint Michelangelo Dávidjára, míg mások talán sértőnek érezték ezt a különleges műsort. Véleményem szerint a polgármester nem tudta, hogy mit ad ajándékba, amikor pedig már épp benne voltunk a javában, mint Pilátus a krédóban, akkor ő sem tudott mit tenni – mondta a nyugdíjas pedagógus, aki szerint a színpadon a „házassági mozdulatokat” azért igazán mellőzhették volna a táncosok.

A faluban úgy vélik, a történtek a műsor szervezőjét minősítik. Szerettük volna megkérdezni Szolcsák Gyula polgármestert is, aki telefonon azt mondta: "csak pozitív kicsengésű cikk megjelenése esetén" hajlandó nyilatkozni. Amikor megkérdeztük, hogy ki fizette a táncosokat, a polgármester visszavonta nyilatkozatát.

Az viszont bizonyos: a képviselő-testület tagjaival nem egyeztette a tervet a polgármester. A település képviselői remélik, hogy nem abból a 20 millió forintból jutott a kidolgozott felsőtestű fiúk táncára, amiről a képviselők mondtak le akkor, amikor felajánlották tiszteletdíjukat Gyöngyössolymos javára.

Bővebben a Heves Megyei Hírlap hétfői (03. 12.) számában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!