Kék hírek, bulvár

2013.02.05. 11:51

Csak a Maczky utca vezet az egri belvárosba

Jelentős változást hozott a hétfői nap az egri belváros közlekedésének rendjében.

P. A.

Fotó:

Tegnaptól – előreláthatólag két hónapra – lezárták a Zalár utca Árva-köz és Maczky Valér utca közötti szakaszát, ahol egyebek között közműkiváltást végeznek. A piac, a Katona tér, a Zalár utca, a Belvárosi udvar, a Centrum parkoló, a Markhot utca megközelítése kizárólag új útvonalon történhet: az autósok a Csiky utca irányából hajthatnak a Maczky Valér utcába, ám a Széchenyi utcáról balra nem. Az egyirányú Maczky utcában tilos megállni a járművel, a gyalogosokat sem engedik be.

Az önkormányzat ingyenes parkolókat jelölt ki a Malom és Malomárok utca kereszteződésénél, a volt 3-as iskola területén, s a Bartakovics és a Tündérpart utca találkozásánál, a kórházi sportpálya területén. A tervek szerint várhatóan húsvétig tart a korlátozás.

[caption id="" align="alignleft" width="360"] Autóval igen, gyalog nem. Rendőrök segítettek az arra járóknak. FOTÓ: GÁL GÁBOR
[/caption]

A változás tegnap reggel 9 órakor lépett életbe, délelőtt nem tapasztaltunk jelentős torlódást. Igaz, a rendszer várhatóan a reggeli órákban vizsgázik igazán, ezért az önkormányzat a gépkocsivezetők türelmét kéri, s azt, hogy ne megszokásból vezessenek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!