Kék hírek, bulvár

2014.07.31. 08:45

Már öt gyanúsítottja van az emberkereskedelmi-ügynek

Nem csak az emberkereskedelemmel, hanem a sértett befolyásolásával gyanúsított személyek ellen is eljárás indult.

HEOL

Emberkereskedelem bűntette miatt indult az az alapeljárás a Heves Megyei Rendőr-főkapitányságon, amelyben az Egri Járási Ügyészség indítványára a bíróság kér gyanúsítottat helyezett előzetes letartóztatásba, akik a sértettet Svájcban folytatott prostitúciós tevékenység céljából adták-vették egymás között.

A letartóztatás kérdésében történő döntés előtt a sértett több személy kíséretében megjelent Egerben. Mint kiderült, feladata az lett volna, hogy a terhelő vallomását visszavonja, kísérői erre próbálták rávenni, amíg a rendőrök el nem fogták őket. Az ügyészi nyomozás során az is tisztázódott, hogy a gyanúsítottak rokonai közül hárman már előző nap felkeresték a sértettet, aki a Svájcból történő hazaköltözését követően egy alföldi településen rejtőzködött, adta hírül a Heves Megyei Főügyészség közleményben. 

Fenyegetéssel, majd pénz ígéretével törekedtek a vallomásának visszavonására rávenni. Az Egri Nyomozó Ügyészség a három gyanúsítottal szemben házi őrizet elrendelésére tett indítványt, amelyet az Egri járásbíróság a tegnapi napon jogerősen el is rendelt a gyanúsítottak mozgását nyomon követő technikai eszköz alkalmazása mellett.

A múlt hét pénteken indult eljárásban eddig összesen öt személyt hallgatott ki gyanúsítottként a nyomozó ügyészség az igazságszolgáltatás rendjét sértő bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!