Kék hírek, bulvár

2016.08.05. 15:30

Már lovas polgárőrök is járőröznek a határban

Új vezetőséget választott az Egercsehi Polgárőr Egyesület. Gál István lemondása után Miklósné Kovács Szilvia lett a szervezet elnöke.

T. B.

Őt év aktív tagság után három évet a kisbabája születése miatt kihagyott, de most újra folytatja a munkát, immár vezetőként.

– Alapító tagja vagyok a községben működő polgárőrségnek. Négy éven át nem volt rendőrünk, s 2007-ben nagyon megnőtt a bűnözés, egy éjszaka betörtek a boltomba, valamint az egyik falusi kocsmába is. Akkor döntöttünk a polgárőrség létrehozása mellett. Azóta sokat javult a községben a közbiztonság, lett saját körzeti megbízott rendőrünk is, jó az együttműködésünk a rendőrséggel. Nem csupán éjjel járőrözünk (volt, hogy az utolsó esti busztól a másnapi elsőig), de napközben is több órát megyünk a faluban. Szeretnénk ezt tovább folytatni, hiszen sok az idős ember és sok a házaló is – mondta Miklósné Kovács Szilvia.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Miklósné Kovács Szilvia Fotó: Tóth Balázs
[/caption]

A szervezetnek jelenleg 41 tagja van, köztük vannak pártolók és aktívak is, körülbelül 15-20-an vállalnak rendszeresen szolgálatot. Az önkormányzat is igyekszik őket segíteni a mindennapi munkában.

– A sok idős falubeli miatt egy jelzőhálózatot szeretnénk kialakítani, de szeretnénk kicserélni a szervezet 16 éves autóját is. Egy olyan járműre akarunk pályázni, amivel a környező erdőkbe is ki tudunk menni, megelőzve a falopásokat – vázolta a terveket az elnök.

Hamarosan működik majd Egercsehi határában a lovas járőrszolgálat is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!