Kék hírek, bulvár

2016.08.18. 10:20

Milliókat zsaroltak ki prostituáltak egy nős férfitől

Prostituáltak szolgáltatásait vette igénybe, majd hogy ez a házastársa előtt titokban maradjon, milliókat volt kénytelen fizetni egy gyöngyösi férfi. A zsarolókkal szemben vádat emeltek.

HEOL

Two young prostitute and pimp, outdor.

Fotó: Getty Images

A sértett internetes hirdetés útján ismerkedett meg három, szexuális szolgáltatást nyújtó nővel, akikkel gyöngyösi lakásán folytatott rendszeres intim viszonyt. Néhány hónap elteltével azonban a prostituáltak fenyegetni kezdték a sértettet, hogy amennyiben nem fizet a részükre rendszeresen 50-70.000 Ft összeget, úgy a kapcsolatukat felfedik a házastársa előtt - tájékoztatta a heol.hu-t dr. Szalóki Zoltán megyei főügyész.

Közölte: a sértett megfélemlítése - és ezáltal a jogtalan haszon megszerzése - érdekében a prostituáltak, és az őket segítő két férfi vádlott társuk más módszereket is bevetettek. A sértettet telefonon hívogatva megveréssel fenyegették, emellett azzal az ürüggyel is próbáltak újabb összegeket kicsikarni tőle, hogy egyiküket teherbe ejtette, és kórházban fekszik. A változatos és kitartó fenyegetésék hatására a sértett több részletben, összesen több mint 7 millió forint készpénzt adott át a vádlottaknak, továbbá ellenérték nélkül átruházta rájuk az 1 millió Ft értékű gépjárműve tulajdonjogát is.

A fentieken túl, az egyik férfi vádlott, veréssel fenyegetve arra kényszerítette egy ismerősét, hogy egy társasházi tárolóból lopjon el a részére egy kerékpárt. Amikor az eltulajdonítás megtörtént, immár azzal fenyegetőzve követelt ugyanezen személytől havi 40.000 Ft-ot, hogy nemfizetés esetén megveri, illetve feltárja a hatóságok előtt, hogy a lopást ki követte el. A fenyegetések hatására a sértett több részletben, összesen 250.000 Ft készpénzt és arany ékszereket adott át a vádlottnak.

A Gyöngyösi Járási Ügyészség a banda tagjaival szemben súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás, illetve – közülük két prostituálttal szemben - zsarolás bűntette miatt emelt vádat, valamennyiükkel szemben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!