Kék hírek, bulvár

2017.01.29. 09:05

Csőtörés volt Egerben két helyen is és Hevesaranyoson - Frissítve

Két településen is csőtörés ad munkát a vízmű vállalatnak: Egerben az Arany János utca és a Bartók Béla tér kereszteződésében, illetve Hevesaranyoson hibásodott meg egy-egy fővezeték.

S. S.

Bárdos Zsolt, a Heves Megyei Vízmű Zrt. Egri Üzemegységének üzemvezető főmérnöke a Heol.hu-t arról tájékoztatta, hogy mindkét helyszínen dolgoznak már a munkatársai. A csőtörés területét már kizárták, és folyik a meghibásodás pontos helyének felderítése.

A főmérnök kérdésünkre elmondta: nem elfagyásról van szó, az egri meghibásodás egy 300 milliméteres vezetéken következett be, a hevesaranyosi is fővezetéken történt, a rendkívüli hidegnek tehát valószínűleg nem volt szerepe a csőtörésekben. Annál nagyobb figyelmet kíván viszont a hiba javítása, hiszen a rendkívüli hidegben biztosítani kell azokat a feltételeket a munkát végzőknek, amelyeket a törvény előír, illetve amelyek a biztonságos munkavégzést garantálják.

[caption id="" align="alignleft" width="640"] Reggel 7 óra 15 perckor kezdett felszínre törni a víz Fotó: Koczka Mónika
[/caption]

Bárdos Zsolt arra külön is felhívta a közlekedők figyelmét, hogy az egri helyszínen forgalomkorlátozásra lehet számítani a munkálatok idejére.

Frissítés: 10.05

Bárdos Zsolt üzemegységvezető főmérnök jelezte, hogy megkezdték a munkát az egri Bartók tér, Sóház utca, Arany János utca találkozásánál, ahol az átmenő forgalom jelenleg szünetel. 

Frissítés: 17.45

Bárdos Zsolt Főmérnök tájékoztatása szerint Hevesaranyoson már korábban, a Bartók téren pedig pár perccel ezelőtt befejeződtek a munkálatok, a szakemberek helyreállították a szolgáltatást. Arról pedig, hogy még se térhessenek pihenőre, egy újabb csőtörés gondoskodott: Egerben a Menház utcában történt meghibásodás délután 4 óra körül. Reményeik szerint az esti órákra azonban itt is kijavítják a hibát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!