Kék hírek, bulvár

2017.04.19. 10:30

Ma már nem bontják tovább a darut

Az egri Törvényház felújítása egy újabb szakaszához érkezett szerdán: elkezdték bontani a toronydarut. Az időjárás miatt a munkát felfüggesztették, csütörtökön folytatják tovább.

heol.hu

Fotó: Daniel Beran

Az Egri Törvényszék felújítás miatt 2015. november 2-án költözött el a ideiglenesen az egykori Dobó István Laktanyába. 2016. február 3-án különleges látványban lehetett része a Barkóczy, illetve Törvényház úton közlekedőknek. Ekkor kezdték ugyanis telepíteni a toronydarut.

A felújításról a heol.hu többször is beszámolt. Képgalériánk itt a felújításról.

Tavaly augusztusban a híres Batki Miklós darukezelővel beszélgettünk a város felett, negyven méter magasban.

Az egri Törvényház felújítása egy újabb szakasza érkezett el szerdán: elkezdik bontani a toronydarut és el is szállítják.

A bontási munkák idejére forgalmi rend változásra kell számítani, csütörtök reggel 6 óráig a Barkóczy út forgalmát korlátozzák, és a Törvényház út felől egy irányban lehet csak behajtani. Gépjárművel kihajtani a Csiky Sándor és a Dr. Nagy János utcákon lehet. A helyi járatú autóbuszok a Csiky Sándor – Vörösmarty – Törvényház utca útvonalon közlekednek a Lajosváros felé; az Északi városrész irányába a buszok változatlanul közlekednek.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Beküldött fotó
[/caption]

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Beküldött fotó
[/caption]

10:30

Zsíros János projektvezető a heol.hu kérdésére közölte: a darubontás csupán egy napot vesz igénybe, igaz az időjárás nem a legkedvezőbb, de a legjobb tudásuk szerint végzik a tevékenységet. A Barkóczy úton álló autódaru először az ellensúlyt, majd az ellengémet, a körsínt, a tartóoszlopot, majd az alapzatot szállítja el. Közben pedig folytatódik a Törvényház felújítása, a bontás nem akadályozza a belső munkálatokat.

11:45

Az épület előtt, a helyszínen a projektvezető elmondta, hogy az időjárási viszonyok miatt szerdán dél körül felfüggesztik a munkát. A szél ugyanis nagyben nehezíti a toronydatu bontását.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] A nagy szél miatt már nem folytatják a darubontást szerdán Fotó: Berán Dániel
[/caption]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!