Szolgálati kutyák

2022.02.18. 10:35

Lego, Doki, Grut és Dani segítették a biztonsági szemlét az egri börtönben - fotók

A Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet és a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság szolgálati kutyáinak bevonásával tartottak biztonsági szemlét a Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben.

Heol

Forrás: bv.gov.hu

A 2022. évi első biztonsági szemle végrehajtása az agglomerációból a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet szolgálati kutyás szakterülete, valamint a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság kábítószer-kereső kutyája és járőrvezetője közreműködésével valósult meg - írja a büntetés végrehajtási szervezet honlapján. 

 

A biztonsági szemle fókuszában a biztonságra veszélyes körülmények felderítése, valamint a fogvatartottak birtokában lévő tárgyak egyidejű és teljes körű ellenőrzése állt. A feladat részét képezte továbbá a fogvatartottak motozása, illetve a biztonsági berendezési és felszerelési tárgyak meglétének, rendeltetésszerű használatának ellenőrzése is. 

 

Az intézet megelőzési és felderítési tevékenysége során a kábítószer-, és mobilkereső kutyák munkájának szerepe is hangsúlyos. Lego, Doki, Grut és Dani kivették részüket a munkában, segítségükkel válhat biztonságosabbá az egri börtön is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!